ÜYE OLUN YADA ÜYE GİRİŞİ YAPIN..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BJK&GS

AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

''Bursaspor barış elini uzatmadı"

YazarMesaj
the_end
Admin
Admin

''Bursaspor barış elini uzatmadı" Empty
MesajKonu: ''Bursaspor barış elini uzatmadı"   ''Bursaspor barış elini uzatmadı" I_icon_minitimePerş. Kas. 13 2008, 23:06

Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Nedim Sarsmaz, Bursaspor ile yaptıkları maçta konuk takım taraftarlarını stada almama uygulamasını yeşil-beyazlı kulübün başlattığını söyledi. Sarsmaz, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, taraftarı stada almama uygulamasını Bursaspor Kulübü'nün başlattığını belirterek, ''Bursaspor ne zaman taraftarlarımızı stada alırsa biz de onları o zaman alacağız. Ama Bursaspor hiçbir zaman bize bu barış elini uzatmadı'' dedi.

Bursaspor Kulübü'nün Adana'da yapılan maçı bahane ettiğini öne süren Sarsmaz, ''Ama geçen sezon oynanan maçta Adana Valiliği bu sorumluluğu almak istemedi. İstanbul'da olmadığı için maçın kontrolü tamamen Adana Valiliği'ne aitti. Bursaspor taraftarı Adana'ya gelseydi olaylar sadece Adana'da olmayacaktı. İstanbul- Adana, Bursa-Adana arasında da olabilirdi. Adana'da tribünlere gizlice giren Bursasporlular olay çıkarttı. Olay çıkarmak için bizim çarşımızın içine de girdiler. Ancak Beşiktaş seyircisi biraz sabırlı olsun. Eninde sonunda bu olaylar bitecek. Barış sağlanacak'' diye konuştu.

Nedim Sarsmaz, Bursasporluların da insaflı ve vicdanlı olması gerektiğini savunarak, ''Onların küme düşmesiyle Beşiktaş'ın hiçbir ilgisi yok. Küme düştükleri için önce kendilerini sorgulasınlar. Onlar bize centilmenlik elini uzatırsa biz iki elimizi uzatırız. Onlar bize bir adım gelirse biz onlara on adım gideriz. Beşiktaş böyle centilmen bir takımdır'' dedi.

Beşiktaş'ın Trabzonspor karşısında aldığı sonuca da değinen Sarsmaz, ''Açıkçası Trabzonspor maçından korkuyordum. Orta sahamızda üç önemli isim, Delgado, Sivok ve Cisse sakatlıkları nedeniyle oynayamayacaklardı. Trabzonspor da agresif oynayan bir takım. Özellikle orta saha hakimiyeti onlara geçer diye biraz çekindim. Ama bana göre Beşiktaş, özellikle ikinci yarıda çok iyi oynadı. İyi hamleler yaptı. Mustafa Denizli?yi kutluyorum. Çok doğru ve iyi hamleler yapıldı. Bunun sonucunda galibiyet geldi. Hem bir derbi niteliğindeki maçı kazandık, hem de Bursaspor maçına moralli gitme şansı yakaladık'' diyerek sözlerini tamamladı

kaynak:AA
https://vahsilerfc.yetkin-forum.com
the_end
Admin
Admin

MesajKonu: Diğer Bir Habere GöreYöneticiler husumet bitsin istiyor taraftar karşılıklı özür bekliyor   ''Bursaspor barış elini uzatmadı" I_icon_minitimePerş. Kas. 13 2008, 23:09

Diğer bir habere göre

Beşiktaş, 2003-2004 sezonunun 33. haftasında sahasında Akçaabat Sebatspor'a 2-0 yenilince Süper Lig'den düşen takım Bursaspor oldu. Bunun sorumlusu olarak Siyah-Beyazlı takımı gören Bursa taraftarlarının o günden beri kızgınlığı her geçen gün arttı.

İki kulüp taraftarları arasında çıkabilecek olayların büyüyebileceği endişesi de devlet eliyle maçların rakip takımın seyircisi olmadan oynanmasını resmileştirdi. Hafta sonu oynanacak maç öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı, 'Beşiktaş taraftarlarının maça alınmaması' kararı Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından onaylandı. Durum böyleyken Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan'ın "Bursaspor'a dostluk elimizi uzatıyoruz" açıklamasıyla Siyah-Beyazlı camiadan ilk adım atıldı. Bursaspor İkinci Başkanı Osman Çelik de, bu çağrıya kulak vererek aradaki husumetin iki kulübe ve taraftarlarına zarar verdiğini kaydetti.

Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki anlamsız husumetten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de rahatsız olduğunu vurgulayan Osman Çelik, Gül'ün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e taraftarların bir yemekte bir araya getirilmesi talimatını verdiğini söyledi. Ancak Cumhurbaşkanı'nın bu isteğinin çeşitli sebeplerle gerçekleşmediğini belirtti. İki kulübün birbirlerine bu şekilde zarar vermelerinin hoş olmadığına değinen Osman Çelik, "İstiklal Marşı okunurken 'Kahrolsun PKK' diye bağıran insanların birbiriyle kavga etmesi yakışmaz. Futbol kardeşliktir, sevgidir. Bir yerde bir hata yapılmıştır. Bir kavga vardır ama bunu sürdürmenin kimseye faydası yok. İlelebet düşmanlığa gerek yok." dedi.

'Seyahati kısıtlamak anayasal suç'

Bursaspor taraftarlarının dünyada örneği olmayan bir şekilde Eskişehirspor ve Ankaragücü kulüpleri ile kardeşlik ilan ettiğine dikkati çeken Bursaspor İkinci Başkanı, "Taraftarımız bu centilmenliği yine yapacaktır. Bence Beşiktaşlılar gelsinler centilmence takımlarını desteklesinler. Biz de centilmence destekleyelim." sözleriyle yeni bir kapı açtı. Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan da, iki kulüp arasına nifak sokmaya çalışanlar olduğunu kaydederek, "Biz Bursaspor'a barış elimizi uzatıyoruz. Bu tür olayların sona ermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. Spor otoriteleri de rakip takım taraftarlarının stada alınmamasının anayasaya aykırı olduğunu vurguladı. Spor yazarı Turgay Renklikurt, "Seyahat özgürlüğü engelleniyorsa, anayasal suç işleniyor." açıklamasını yaptı. Hal böyleyken taraftar grupları iki kulüp arasındaki tartışmaya farklı yaklaşıyor. Beşiktaş Çarşı Grubu lideri Alen Markaryan, gerginliğin bu noktaya taşınmasında kendi paylarının çok fazla olmadığına işaret etti. "Bize bir adam atana, biz 10 adım atarız." diyen Markaryan, "Bursalılar bizi bir maçta misafir eder ve kimsenin burnu kanamadan geri döner, o zaman adım atılmış olur. Dostluk isteyen dostluğunu ortaya koyar." diye konuştu. Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mesut Ağrak ise Beşiktaş'ın kendilerinden özür dilemesini bekliyor. İlk adımı Beşiktaş'ın atması gerektiğini dile getiren Ağrak, "Bu iş yönetimlerin bir araya gelmesiyle çözülmez. Aradaki husumet bir anda kesilip atılamaz." yorumunu yaptı. Bursa medyasının iki takım taraftarları arasındaki tartışmalara körükle gittiği iddiaları da yer alıyor. Kimsenin ilk adımı atan taraf olmak istemediğine işaret eden Bursa Olay Gazetesi Spor Müdürü Suat Paçacı, kulüp yönetimlerinin bu olaya el atması gerektiğini vurguluyor. Bursa Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürü Orhan Güney de, "Beşiktaşlı yöneticiler artık bu işin bitmesi gerektiğini söylüyorlar; ancak bizimkiler Adana'daki olayları hatırlatıyor. Sorunun çözülmesi için taraftarların maçlara gitmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

GÖRÜŞLER

Mesut Ağrak (Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı): Beşiktaş'ın Bursapor'dan özür dilemesi lazım. Ancak o zaman bu gerginlik biter. Bu iş sadece yönetimlerin bir araya gelmesi ile olacak bir iş değil. Bu işler internette yazmayla olmaz. Yüz yüze gelsinler konuşalım. Beşiktaş yakınlık gösterip özür dilemezse bu kavga sonsuza dek sürebilir.

Alen Markaryan (Beşiktaş Çarşı Grubu lideri): Gerginliğin bu noktaya gelmesinde payımız yok. Beşiktaş tribünleri olarak bir adım atılsın istiyoruz. Bize bir adım atana biz 10 adım atarız. Dostluk isteyen, dostluğunu ortaya koyar. İyi düşünülmeli, adımlar öyle atılmalı.

Suat Paçacı (Bursa Olay Gazetesi Spor Müdürü): Seyirci engelleme uygulaması çok yanlış. Bu şuna benziyor, bir düğün yapıyorsunuz ama güvenlik gerekçesiyle kız tarafını düğüne almıyorsunuz. Güvenlik sorunu aşılamayacak bir sorun değil. Ancak kimse ilk adımı atan taraf olmayı göze alamıyor.

Orhan Güney (Bursa Hakimiyet Gazetesi Spor Müdürü): Her iki takım taraftarlarının da deplasmana gitmesi gerekiyor. Koskoca Bursa, 500-1.000 kişilik Beşiktaş taraftarını mı koruyamıyor? Sorun büyüyor. 2. yarıda da Bursalıların alınmama ihtimali yüksek. Böyle devam ederse sorunun bitmesi zor.

Beşiktaş AŞ'de ibra krizi çıktı

Beşiktaş AŞ'nin dün yapılan olağan genel kurulu oldukça hararetli geçti. Borçların yüksekliği ve harcamalardaki dengesizlik, hak sahibi hissedarların tepkisine sebep oldu. Hesapların ve faaliyetlerin incelenmesi sırasında hissedarların birçok itirazı olurken, toplantıda ibrasızlık kararı çıktı. Siyah-Beyazlı kulüpte, dernekten sonra AŞ'nin hesaplarının da ibra edilmemesi yönetimi zor durumda bıraktı. Daha önce derneğin hesaplarını ibra (aklama) etmeyen kongre üyeleri, bunu mahkemeye taşımıştı. Aynı şekilde AŞ hesaplarını 8 hissedarın ibra etmemesi mahkeme yolunu da açmış oldu. Faaliyetler ve hesapların incelendiği toplantıda en büyük tartışmanın borçların artması konusunda yaşandığı öğrenildi. Beşiktaş AŞ'nin 31.5.2008 tarihi itibarıyla bankalara borcunun 41 milyon doları geçmesine dikkat çekildi. Yönetimin transferler konusunda bonkör davranması eleştirilerek, oyunculara verilen bonservis bedellerine işaret edildi. Ayrıca transfer edilip faydalanılamayan oyuncuların kulübe maliyetlerinin AŞ'nin borçlarını katlamasına yol açtığı kaydedildiği ifade edildi. Öte yandan toplantıya derneği temsilen yönetimden Ertunç Soğancıoğlu katıldı.

Zapotocny göz dolduruyor

Beşiktaş'ın sezon başında Sivok'la birlikte İtalya'nın Udinese takımından transfer ettiği Tomas Zapotocny, performansıyla göz dolduruyor. Fortis Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ağlarına bıraktığı galibiyet golünü kendisini transfer eden Sinan Engin ve Ertuğrul Sağlam'a hediye eden Çek futbolcu, sağlam karakteriyle de dikkat çekiyor. Kartal'ın en istikrarlı isimlerinin başında gelen Zapotocny, Karadeniz deplasmanında Siyah-Beyazlı takımdaki ilk golünü de kaydetti. Süper Lig'de geride kalan 10 haftada sadece bir kez takım arkadaşlarını yalnız bırakan 28 yaşındaki tecrübeli stoper için Udinese'ye 4,5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti. Bu rakam Beşiktaş camiasında uzun süre tartışılmıştı.

Kartal'ın gol pençeleri çalışıyor!

Fortis Türkiye Kupası'nda deplasmanda lig lideri Trabzonspor'u 2-1 yenen Beşiktaş'ta, galibiyetin yanı sıra forvet oyuncularının son haftalardaki performansının sevinci yaşanıyor. Bobo, Nobre ve Holosko'nun formu teknik heyeti sevindirirken, Delgado da golcü özellikleri ile rakip defanslara korku salıyor. Sezon başından beri düşüşte oldukları gerekçesiyle eleştirilen forvet oyuncuları, özellikle son maçlarda çok başarılı bir görüntü ortaya koydu. Beşiktaş'ın Fortis Türkiye Kupası'nda Antalyaspor ile yaptığı maçta Holosko golünü atarken, Turkcell Süper Lig'de Kocaelispor karşısında bu 3 futbolcu da gole ulaşmasını bildi. Son olarak kupada Trabzonspor ile yapılan ve 2-1 kazanılan maçta Bobo gol atarak forvet hattının formda olduğunu ortaya koydu.

Türkiye'ye bu sezon gelemem

Ukrayna Ligi takımlarından Shakhtar Donetsk'i çalıştıran Mircea Lucescu, Türkiye'de kendisi hakkında yapılan spekülasyonlara sert cevap verdi. Türk spor medyasında her gün hakkında değişik haberler yayınlandığını; ancak hiçbirinin doğru olmadığını ifade eden Lucescu, Zaman'a özel açıklamalarda bulundu. Shakhtar Donetsk'le olan opsiyonlu sözleşmesini hazirana kadar uzattığını kaydeden 63 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, "Ne sezon arasında, ne de şimdi bir yere gitmeyi düşünüyorum. Ne Fenerbahçe ile ne de Galatasaray'la anlaştım. Türkiye'den hiçbir yöneticiyle görüşmüyorum. Başkan Rinat Ahmedov'la görüştüm ve hazirana kadar takımın başında kalacağım." dedi. Şampiyonlar Ligi'nde büyük hayal kırıklığı yaşadıklarına; ancak UEFA Kupası'nda iddialı olduklarına dikkat çeken Rumen teknik adam, "Benim işim daha Shakhtar'da bitmedi." yorumunu yaptı. Geçtiğimiz günlerde bir spor gazetesinde Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçını yorumladığı şeklinde haber çıktığını belirten Lucescu, "Ben o maçı seyretmedim bile. Benim ağızımdan yorumladı diye haber yapmışlar. O gazeteyi kınıyorum. İsmimi kullanarak yalan haber yapmışlar. Türkiye'den birçok dostum bu yorum üzerine beni aradı. Şaşırdım kaldım. Bu nasıl gazetecilik?" diye sitemde bulundu. Spor yazarı Hıncal Uluç'un hakkındaki açıklamalarına da cevap veren Lucescu, "Hıncal Uluç'u muhatap almak istemiyorum. Bana saldırarak prim yapmaya çalışıyor. Türkiye'de beni seven yüz binlerce futbolsever var. Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Fenerbahçelisi, Trabzonsporlusu beni görünce boynuma sarılıyor. Hıncal bunu anlayamaz." değerlendirmesinde bulundu.

kaynak:zaman
the_end
Admin
Admin

MesajKonu: Geri: ''Bursaspor barış elini uzatmadı"   ''Bursaspor barış elini uzatmadı" I_icon_minitimeC.tesi Kas. 15 2008, 09:28

beşiktaş-bursaspor hakkında çok güzel bir foto konulmuştur

fotoyu görmek için galeriden çarşı resimlerine bakarak bulabilirsiniz...

''Bursaspor barış elini uzatmadı"
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-